Studerende afprøver ny valgteknik.

Studerende afprøver ny valgteknik.

Rapid Prototyping er et udtryk for at lave en hurtig model af et færdigt produkt. Modellen kan bruges som udgangspunkt for vidensdeling og idégenerering og ultimativt lede til, at det endelige produkt er blevet testet på forhånd og derfor er eventuelle fejl blevet udbedret.

I lang tid er rapid prototyping blevet brugt udelukkende i produktionsvirksomheder og modellerne har været fysiske modeller. For nyligt har den kreative branche taget konceptet til sig og bruger det til at skabe modeller på idéer, events, gruppesammensætninger mm.

Rapid prototyping er en oplagt mulighed for skoler, for at give eleverne et godt afsæt til et interview, et produkt i forbindelse med opgaver, en skolefest eller noget helt andet. Det der ligger til bund for det, er at eleverne har udført et forsøg på deres koncept inden, som de har kunnet evaluere sammen, inden de for alvor skal præstere.

Vidvinkel laver et sammenhængende oplæg om rapid prototyping, hvor vi gennemgår teknikkerne og har mange forskellige indgangsvinkler til ‘hands-on’. Med dette oplæg fremmer vi:

  • Storytelling – teknik og forståelse
  • Idégenerering
  • Prototyping – egentligt skabelse af produkt (LEGO, modellervoks, tegning, diverse byggematerialer etc..)
  • Præsentationsteknik